Monday, October 22, 2007

Οι ψεύτικοι άνθρωποι και οι αληθινοί σωσίες (Βιβλίο 1Β)

Σας είχα μιλήσει για τους ψεύτικους ανθρώπους. Αλαζόνες και πονηρούς, ένα σωρό από δαύτους, πολλοί από εμάς τους έχουμε συναντήσει, μια ή και περισσότερες φορές. Είχα την εντύπωση ότι είχα ξεμπερδέψει μαζί τους και ανάμεσα τους βάζω και τον εαυτό μου, τους είχα αφήσει πίσω μου, σε μια ξένη πόλη, σε μια ξένη χώρα. Έκανα λάθος…

Σήμερα ανακάλυψα πως όλοι αυτοί οι ζωντανοί νεκροί υπάρχουν ακόμη. Ακονίζουν τα νύχια τους και περιμένουν την επόμενη ευκαιρία για να ξεκάνουν τον καλό και απονήρευτο, τον ανυποψίαστο, το θύμα. Όταν δέχεσαι πολλαπλά μηνύματα από παντού, είσαι υποχρεωμένος να ανοίξεις τα αυτιά σου και να ακούσεις. Να επανέλθεις σε εγρήγορση. Εκείνη την κατάσταση στην οποία ένιωθες πάντοτε τόσο άβολα, μα συνάμα τόσο ταιριαστά.

Οι ψεύτικοι άνθρωποι κρύβονται σε ιστοσελίδες. Κρύβονται σε όμορφα σπίτια και φορούν καλοκάγαθα προσωπεία. Κάνουν αυτό που έκαναν πάντοτε, περιμένουν υπομονετικά. Ελλοχεύουν πίσω από προτάσεις και φιλικές κουβέντες, πίσω από αδυναμίες και αγαθές προθέσεις. Περιμένουν όμως πάντοτε την ευκαιρία.

Τότε καταλάβαινες πάνω κάτω αν δεν ήσουν ονειροπόλος ή ανόητος τι περίπου γινόταν. Περίπου… καταλάβαινες πότε κινδύνευες. Μπορούσες να αντιδράσεις όμως, το παιχνίδι παίζονταν διαφορετικά. Τώρα αντίθετα δεν καταλαβαίνεις τίποτα και αν το κάνεις, εάν καταλάβεις κανένας δεν θα σε αφήσει να μιλήσεις. Σε αυτή την εποχή κυβερνούν άλλα πράγματα. Τότε ο πιο δυνατός ήταν ο πιο όμορφος, ο πιο μάγκας, ο πιο καλά κονεξαρισμενος, σε κάποιες στιγμές και αυτός που είχε τα πιο πολλά λεφτά. Τώρα η σειρά έχει αλλάξει, πιο μάγκας είναι αυτός που δεν μιλά, αυτός που δεν φαίνεται, αυτός που έχει χρήματα και τα χρησιμοποιεί σωστά. Όμορφα πλέον είναι τα λόγια και οι κρυμμένες εξισώσεις.

Όλα αλλάζουν, μαζί τους και οι ψεύτικοι άνθρωποι. Βρήκαν πρόσφορο έδαφος και εξελίχτηκαν σε ένα άλλο είδος, πιο επικίνδυνο.

Το ένστικτο ήταν αυτό που με οδήγησε τις περισσότερες φορές. Η λογική είναι για τους αδύνατους. Η λογική συμπληρώνει, όταν όμως το ένστικτο σου, φωνάζει σε σένα πως κάτι είναι λάθος ή σωστό καλά θα κάνεις να το ακούσεις. Η απάντηση δεν δίνεται πότε την επόμενη στιγμή, αντίθετα, δίνεται μετά από πολλά χρόνια. Μοιάζει με την εκδίκηση. Για παράδειγμα, αν σήμερα έγραφα για τα μαύρα πέπλα, τότε θα είχα κάνει λάθος και κάποιος άλλος θα είχε κερδίσει. Άκουσα όμως και θυμήθηκα. Θυμήθηκα πως όταν κάποιος θέλει να βρει την αλήθεια πρέπει να κοιτάξει και από την άλλη πλευρά. Να σιγουρευτεί δηλαδή ποιο είναι το ψέμα. Το βρήκες; Εντάξει, τώρα μπορείς να πας παρακάτω.

Πριν από μερικούς μήνες στην μέθη μου, που επιτέλους κέρδισα τον γύρο και την παρτίδα, ξέχασα ένα βασικό παράγοντα της ήττας. Όταν νιώσεις περισσότερο νικητής από ποτέ, τότε αγαπητέ μου συνοδοιπόρε έχεις σχεδόν χάσει. Έκανα ένα βήμα πίσω λοιπόν και για να σιγουρευτώ, αποφάσισα να σηκώσω το πέπλο και να δω το πρόσωπο του σωσία.

Στο επανιδειν, mi mapa.

No comments:

Email the Author

author.angelo@gmail.com

Donate here

Servant of the Princess Reviews

Servant of the Princess

Scarred Reviews

Scarred

Η ντουλάπα με τους σκελετούς

Παιρνω παρουσιες