Saturday, April 26, 2008

Το βιβλίο των Διαδρομών (Τα μαυρα πεπλα - Προλογος)


"Η αίσθηση... ειναι το θαύμα της έρευνας σου.
Ζωή... η εχεμύθεια και ο Θάνατος...
Ω, ο θάνατος, ειναι η απάντηση σε ολα."


Έτσι ξεκίναγε στην εισαγωγή του, ενα μυθιστόρημα, που τελείωσα το 2002 περίπου, δεν εχει σημασια το θεμα του, το παραπάνω τρίστιχο ειναι δανεισμενο απο ενα μυστικο κειμενο, που ειχε συνεπάρει εκεινα τα χρονια, ενα εξαιρετικό κύκλο ανθρώπων, που συναναστρεφόμουν.
Θα παραθεσω εδω, σπαζοντας την μυστικοτητα, που με διακατειχε παντοτε σε αυτα τα θεματα, ενα κομματι που μια αγαπητη μου φιλη, που δυστυχως οπως εμαθα δεν ειναι πλεον μαζι μας, ειχε λατρεψει, χωρις ποτέ της να το ακουσει ολοκληρο.
Αυτο ειναι ολοκληρη η τριτη παραγραφος, σε διευρυμενη μεταφραση απο τα αρχαια βρετανικα, του κειμενου, που οι γνωστικοι ονομαζουν απλα, το Βιβλίο των Διαδρομών...


" Η ψυχη ειναι μια φυλακη.
Φυλασσει τις μνημες και θυμαται(sic) ολα οσα δεν πρεπει να λησμονηθουν.
Εχει ενεργεια (ως δυναμη), που δεν τελειώνει, που μπορει να παραμενει αδρανης για πολυ καιρο και υστερα να ενεργοποιηθει ξανα.
Η ενεργεια μπορει να προφυλαχτει, η ψυχη μπορει να θυμηθει και υστερα να επιστρεψει.
Οπως ο 'υπηρετης των κοκαλων' ετσι και οποιος καταφερει να κρυψει την ψυχη του, καπου οπου θα ειναι ασφαλης, θα εχει την δυναμη, να πραξει ολα αυτα.
Να φυλαξει, να θυμηθει... να επιστρεψει. "


Καλο ταξιδι Persianna.





(δεν ξεχνω, επειδη επιλεγω να θυμαμαι -
βλεπω, επειδη ακουω -
νικω, επειδη περιμενω. )






A.

4 comments:

Anonymous said...

ti akrivws einai ayto twra mporeis na mas eksigiseis?

Anonymous said...

ayto htane komati gia tin megali paraskeyh

Anonymous said...

grapse tpt flertaristiko (leksi e?), ksereis mpainei kalokairaki...

Grimdux said...

Καποια πραγματα ειναι προσωπικα...
Διορθωνω, ολα τα πραγματα ειναι προσωπικα, ολες οι αποψεις υποκειμενικες. Καποια πραγματα ειναι μυστικα, καποια μυστικα αποτελουν κτημα λιγων και οχι απαραιτητα εκλεκτων ανθρωπων. Μου αρεσουν τα μυστικα, μου αρεσει να επικοινωνω, που και που με τον κοσμο, που εσεις δεν γνωριζετε οτι υπαρχει. Αυτο ηταν ενα τετοιο κειμενο, τα μαυρα πεπλα, θα ειναι κατι λιγο διαφορετικο. Οσοι γνωριζουν, διαβαζουν χωρις να δινουν το στιγμα τους, εκτος απο τον αριθμο των επισκεψεων τιποτα αλλο δεν θα ταραξει την ηρεμια του ιστολογιου. Τα ομως νουμερα λενε την αληθεια, τους φανερωνουν, αυτη ηταν η πιο παραγωγικη αναρτηση μεχρι σημερα, διακοσια πενηντα κλικ σε τεσσερις μερες, χρονος παραμονης στην σελιδα, δεκαεφτα λεπτα.
καληνυχτα σας

Email the Author

author.angelo@gmail.com

Donate here

Servant of the Princess Reviews

Servant of the Princess

Scarred Reviews

Scarred

Παιρνω παρουσιες